Hockey

VM-festen som behöver många volontärer

Under tiden 18 - 28 april kommande år avgörs J18-VM i ishockey i Örnsköldsvik och Umeå. Sist ett VM spelades i övre Norrland var 2000 när Umeå och Skellefteå stod som värdar för J20-VM.

Det omfattande arrangemanget, med allt vad det innebär, kommer att vara i stort behov av frivilliginsatser, totalt ca 450 volontärer, på de båda arrangörsorterna.

– Det är många olika ansvarsområden som ska bemannas, bland annat publikvärdar, lagvärdar, entréer, ackreditering, informatörer, chaufförer och parkeringar, berättar Ulf Ingvarsson, volontäransvarig i Örnsköldsvik.

Under våren 2019 kommer de volontärer som anmält sig att genomgå två utbildningsdagar inom respektive ansvarsområde.
Bland annat kommer Örnsköldsviks kommuns destinationsbolag, HK Dest, att vara behjälplig vad gäller utbildning i värdskap och bemötande, 

Det eventuella ekonomiska överskott som evenemanget ger, kommer att användas till att stödja föreningarna i sitt arbete att utveckla ungdomshockeyn i Ångermanland och Västerbotten.

– Det känns stort och hedrande att Örnsköldsvik är med och arrangerar mästerskapet och jag måste få poängtera att vi har mycket bra samarbete med kommunen och Modo Hockey. Likaså med Umeå kommun och Björklöven. Men utan volontärer så skulle det vara svårt att genomföra detta omfattande idrottsarrangemang, säger Peter Blomqvist, generalsekreterare för J18 VM 2019.


Vill du anmäla dig som volontär så kan du göra detta genom att kontakta Ångermanlands Ishockeyförbunds kansli 0660- 85296 senast 31/1 2019.

*************************

Deltagande lag
Grupp A (Umeå)
Finland, Canada, Schweiz, Tjeckien och Vitryssland

Grupp B (Örnsköldsvik)
Sverige, USA, Ryssland, Lettland och Slovakien

Sverige spelar sin första match mot USA den 18 april.
Två kvartsfinaler spelas i Umeå resp. Ö-vik.
Semifinaler, bronsmatchen och finalen avgörs i Örnsköldsvik.

Publicerat