Du är här

2018-12-15 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Dags för bortamatch mot BIK Karlskoga

Under lördagen reser MODO Hockeys herrar söderut för att möta BIK Karlskoga på bortaplan. Efter en svagare insats på hemmaplan mot Tingsryd, ska laget nu försöka hitta tillbaka till spelet som gav poäng i åtta raka matcher.
– Hela vårt spel med puck måste tillbaka till den nivån som den var på mot AIK och matchen innan det mot Leksand, säger huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.

Chansen till revansch kommer snabbt för MODO Hockeys herrar. Under onsdagen blev det ett snöpligt avslut då Tingsryd avgjorde 17 sekunder in i förlängningen. En svängig match som tränare Björn Hellkvist inte alls var nöjd med.

– Man var väldigt besviken efter matchen mot Tingsryd. När vi gjorde en vidare analys ser vi att vi gjorde frånsteg från vårt sätt att spela ishockey. Vilket inte är okej någonstans. Det var för dålig kvalité och vi kom inte ut i vårt presspel. Som laginsats var det dåligt både på det kreativa planet men också strukturellt. Som tur är det egentligen ett undantag som har bekräftt regeln de sista tio matcherna, då vi varit väldigt duktig i de momenten överlag, säger Hellkvist.

Till matchen mot BIK Karlskoga som spelas under lördagen, gäller det att laget hittar tillbaka till det fina spelet som man visat upp matcherna innan det.
– Vi får börja repetera igen och sätta ett bra betéende. Man får inte hänga upp sig för mycket och bara fokusera på det negativa heller. Vi får lyfta den kedjan som gjorde det bra, och visa det som goda exempel, säger Hellkvist och fortsätter:
– Men sen är det klart att man har analyserat problemen också. Suttit i både individuella videomöten och samtal. Sedan har vi också suttit ner i enheter och titta på både det som fungerade mindre bra och det som fungerade bra.

Matchen mot Karlskoga blir lagens tredje möte för säsongen. Tidigare har det blivit en varsin vinst, där båda lagen har vunnit på bortaplan. I båda de tidigare matcherna har lagen inte kunnat skiljas på under ordinarie tid. Första matchen avgjordes i förlängningen och andra matchen gick till straffar. Tränare Hellkvist har dock bra koll på vad som kommer krävas för att det ska bli tre poäng på bortaplan.

– Mot Karlskoga är det viktigt att man är lite elak mot sitt eget flyktbetéende. Man ska inte vilja fly därifrån utan man ska vilja ta sig an utmaningen. Det är viktigt att vi är stark med pucken, så att vi får spela i anfallszon, säger Hellkvist och fortsätter:
– Precis som vi spelar de också ett överbelastande försvar, även om de har andra inslag i sitt försvarsspel också. Men då blir det viktigt att vi är stark på pucken och flyttar den bra. Hela vårt spel med puck måste tas tillbaka till den nivån som den var mot AIK och matchen innan det mot Leksand, avslutar Hellkvist.

Dela med dig av denna artikel på: