Musik

Laleh till Naturscen Skuleberget

Hon har haft en kometkarriär sedan debutalbumet 2005 och under våren kommer hennes sjunde album. Dessutom åker hon ut på en omfattande turné i Skandinavien, och 27 juli står Laleh på Naturscen Skuleberget.
­– Den mest logiska bokningen någonsin, säger arrangören Fredric Wedin.

Någon närmare presentation av Laleh Pourkarim behövs förstås inte. Hon var bara två månader när hennes familj tvingades fly från hemlandet Iran, och via Azerbajdzjan, Minsk i Vitryssland och Berlin hamnade de i Göteborg där Lalehs musikutbildning tog fart på Hvitfeldtska gymnasiet.
Sedan kom genombrottet med debutalbumet 2005 som resulterade i tre Grammisar, två Rockbjörnar och två P3 Guld-vinster.

– Det var en mycket målmedveten tjej som klev in på Warner Music, hon visste precis vad hon ville göra. Hon har ju också flera gånger bevisat att hon haft helt rätt i sin ambition och sin bestämda inställning kring allt som rör hennes musik, säger Fredric Wedin, som driver Skule Naturscen och som arbetade på Warner Music i Stockholm när Laleh gjorde sitt första album.
– Hon skrev låtar på både svenska, engelska och persiska, och vi undrade nog allihop hur det skulle gå – men bra blev det förstås.

Många framgångar har följt och 2019 släpper Laleh sitt sjunde album, som tagit lång tid att sammanställa. Så här skriver hon själv i ett pressmeddelande inför skivsläppet och turnén:
”Nu vill jag verkligen ha roligt! Det känns kul att börja nya året med första singeln ”Tack förlåt”, jag har jobbat med den nya skivan i över två år, några låtar ännu längre så jag har verkligen hunnit vänta och längta efter att få spela live och saknat publiken, alla kreativa man jobbar med, musiker och allt kul med bild och ljus kring konserterna! Den här skivan kommer kanske bli en av de starkaste skivor jag gjort med mycket variation vilket är ännu roligare när man spelar live!”

Fredric Wedin ser förstås också med stor spänning fram mot sommarens konsert på Naturscen Skuleberget.
– Att Laleh kommer till Naturscenen är nog den mest logiska bokningen någonsin. Jag kan inte tänka mig en bättre matchning mellan artist och spelställe. Vi har under åren som gått visat att vi kan leverera bra konserter som sålt bra med biljetter, därför får vi nu chansen att arrangera en spelning på Lalehs turné – den nordligaste konsert hon gör.

Sedan tidigare är det klart att Diggilo stannar till vid Naturscen Skuleberget fredag 2 augusti.
– Vi håller för fullt på att se om vi hittar ytterligare något arrangemang, givetvis skulle det vara kul att bjuda in någon ny artist framför Nordiska Kammarorkestern.

Biljetterna till Lalehs konsert 27 juli släpps onsdag 12 december på www.skule.se

 

Publicerat