Evenemang

Julmusik och gospel med bröderna Rongedal

– Det blir inte jul förrän vi åkt ut och sjungit med körer.
Det säger Henrik Rongedal som kommer till Örnsköldsviks kyrka imorgon söndag 9 december, självklart tillsammans med tvillingbrorsan Magnus.

För tredje gången sjunger Henrik och Magnus Rongedal in julen tillsammans med All For One GC under ledning av Erika Sjödin, kantor i Örnsköldsviks kyrka. Första gången var 2012 och nu är bröderna tillbaka, faktiskt på exakt samma datum som då – imorgon 9 december.
– Allt funkar jättebra för oss tillsammans med den här kören. Dels är Erika en otroligt inspirerande människa, vilket märks på kören. Dessutom är de väldigt duktiga. Förra gången hade vi med oss egna musiker men det behöver vi inte nu, vi litar fullständigt på kören och deras kunskap.

Julkonserter tillsammans med körer har blivit en tradition för bröderna Rongedal, och något de helt enkelt inte klarar sig utan.
– Vi är uppvuxna med körmusik, det är mammas gata för oss – och det blir inte jul förrän vi åkt ut och sjungit med körer, säger Henrik och lovar en konsert med hög kvalitet, mycket värme och energi.
– Vi håller oss till jultemat och materialet grundar sig i vår egen julskiva, och i Ö-vik får vi dessutom passa på att leka lite gospel också – det är kul.

Publicerat