Näringsliv

Midroc Europe förvärvar Ö-viksföretag

Instrumentmontage Jansson Olsson AB i Domsjö förvärvas av Midroc Europe koncernen.

Från och med 1 januari 2019 så ingår Instrumentmontage Jansson Olsson AB, med kontor i närheten av Domsjö Fabriker, att ingå i Midroc Europe.
– Detta förvärv ger ett mycket bra komplement till vår befintliga verksamhet, både geografiskt och kompetensmässigt. Företaget har ett för oss mycket intressant kundunderlag inom industrin från Stockholm till Örnsköldsvik och tillför värdefull kompetens och kunskap inom instrumentmontage och instrumentinstallationer, säger Mikael Vestlund, VD Midroc Electro.

Affären ingår i Midroc Electros strategi att växa och stärka sin marknadsposition. Genom samarbete med Instrumentmontage Jansson Olsson AB så vill Midroc Electro binda ihop kunskap och samarbete och förstärka koncernens närvaro i norra Sverige. 

Nuvarande ägare och säljare, Kent Olsson och Kenneth Jansson, kommer båda att jobba kvar så länge det behövs för att säkerställa en smidig övergång. 
– Vi börjar komma upp i åldern och hade funderat på att trappa ner. Så det kändes väldigt bra när Midroc visade intresse och nu tar över. Då vet vi att våra medarbetare får fortsätta och kan känna sig trygga framöver nu när vi vill börja trappa ner för att så småningom gå i pension, säger Kent Olsson.

Publicerat