Övrigt

En vanlig bingo-onsdag...

När vi kommer till Medborgarhuset i Trehörningsjö skall bingon strax starta. De flesta sitter redan vid borden och några löser ut sina bingobrickor.

Vi räknar antalet spelare och får det till 48. I våra ögon ett imponerande antal en vanlig bingo-onsdag.
Tanken är att efter besöket även dyka upp nästkommande onsdag och vi träffar PRO:s kassör Olle Fröberg.
– Nu har vi varit här i Medborgarhuset ett antal år och den här stora salen passar oss som handen i handsken. Vi har spelat i flera olika lokaler tidigare. Tio år har vi kört vår bingo och åren går så fort, säger han efter att först funderat lite.

Bingokvällarna i Trehörningsjö startar i augusti med ett uppehåll under senare delen av december. Det för att återupptas i januari och fram till och med maj.
– Några gånger per år besöker vi andra byar som Flärke, Byviken, Långviksmon och Nyliden med bingon. Många deltagare kommer från orter utanför Trehörningsjö. En deltagare kom ända från Åsele, men där har vi ännu inte varit, fortsätter Olle och skrattar.
Vid vårt nästa besök är det verkligen fest. 73 personer är mitt uppe i en superb middag levererad av Pub Trapper Inn.
– Det kan inte bli bättre, säger en dam vid ett av långborden.  
– Och vi får även avnjuta Ronny Sahléns mjuka stämma, fyller hennes bordsgranne i.

Sammankomsterna fyller onekligen en viktig social funktion. De samlar folk från och bortom bygden som träffas och umgås under trevliga former.
– Bingon är till för alla. Inte bara folk från PRO, säger Olle Fröberg och skyndar till utropsbordet där Siv redan tagit plats.
– Då kör vi i gång, säger han i mikrofonen.
Sorlet i salen tystnar och bara kulornas dans i sin snurra hörs. Alla närvarande hoppas bli den som får ropa det magiska ordet; bingo!

Text: Mats Hägglund

Publicerat