Du är här

2018-11-28 - Övrig kultur
Foto: Håkan Nordström

Jubilerar med vernissage

Nybergs tänker fira 90-årsjubileum med vernissage.
– Från entreprenad- till dagens projektföretag. Under årens lopp har det varit förändringar i flera omgångar, säger Nicklas Nyberg.
På lördag bjuds allmänheten in till konstvisning i Ting1.

1928 grundades Nybergs Måleri i Köpmanholmen av Nicklas farfar; Nils-Otto. Pappa Anders tog vid 1967 och utvecklade företaget innan Nicklas 2002 blev ensam ägare och vd i Nybergs Fastigheter & Förvaltning AB. Sedan dess har projekten varit många och uppmärksammade och inte minst förädlingen av Sjögatan och senare bygget av Ting1.

Efter den senaste förändringen har företaget i dag endast tre anställda; Nicklas Nyberg, Anna Edman och Sara Nylander. Men projekten fortsätter och förutom Solsidan, bygget av två flerbostadshus med 84 bostadsrätter, i Örnsköldsvik är engagemanget stort i Umeå.
– För närvarande handlar det om tre olika byggprojekt i Umeå, vilket innefattar närmare 800 lägenheter. Sedan har vi ju också Vivstavarv i Timrå samt en del idéer kring nya projekt i Örnsköldsvik, säger Nicklas.

Under det senaste året har han ägnat mer tid till sin konstsamling med diverse alster av målaren och grafikern Bengt Lindström. Därför blir det 90-årsjubileum med vernissage på lördag mellan 12 och 15 i Ting1, dit allmänheten hälsas välkommen. I samma stund blir det också invigning av företagets nya kontorslokaler.

– Mitt konstintresse tog fart 1992 och att jag tycker extra mycket om Bengt Lindströms målningar har ju de flesta förstått vid det här laget. Det känns roligt att få dela med sig av det och vernissaget kommer att vara i entrén, i de nya lokalerna, i delar av tingsrätten samt uppe i toppvåningen, säger Nicklas Nyberg och forsätter:
­– Bengt Lindströms måleri är färgsprakande, det är kraftfullt och dramatiskt. Han var en framåt person och det är nog ett epitet jag kan ge mig själv.

Dela med dig av denna artikel på: