Du är här

2018-11-28 - Hockey
Camilla och Tobias bjuder in ungdomar till en gratis hockeydag i Fjällräven Center. Foto: Håkan Nordström

Öppnar arenan för barnen

Ishockey har av naturliga skäl spelat en central roll för paret Enström. Nu vill den forne NHL-backen och nuvarande Modo-kaptenen Tobias, tillsammans med sportjournalisten och frun Camilla, locka barn till hockeyträffar i Fjällräven Center.
– Vi vill att alla ska få möjlighet att känna den glädje och gemenskap som hockey kan ge, säger Tobias Enström.

De går i väntans tider. Snart består familjen Enström av tre medlemmar, men Camilla och Tobias vill mer än gärna engagera sig i barn redan nu. I samarbete med kommunens ishockeyföreningar bjuder de därför in alla flickor och pojkar födda 2009, 2010 och 2011 till en gratis hockeydag i Fjällräven Center.
– Vi har ganska länge pratat om att engagera oss i välgörenhet av något slag. Så när Modo hörde av sig och pitchade idén om att arrangera hockeyträffar för barn, så nappade vi direkt och kände att det här är verkligen något vi vill göra, säger Camilla som tillsammans med Tobias kommer vara på plats i arenan.

Oavsett förutsättningar och utan krav på förbindelser och egen utrustning vill de göra ishockey tillgängligt för alla. Därför har Camilla och Tobias bokat Fjällräven Center under två timmar, klockan 9 till 11, lördagen den 1 december.
– Med hjälp av ishockeyklubbarna i Örnsköldsvik är vi glada över att kunna bistå med ledare och även utrustning för utlåning till barnen som inte kan ta egna hockeyprylar med sig, säger Tobias Enström.

Förhoppningen är att det inte ska vara en engångsföreteelse. Tanken är att hockeyträffarna, under namnet ”Toby’s Hockeykids”, ska vara återkommande och hur fortsättningen ser ut beror på tillgången till lediga och lämpliga istider i Fjällräven Center.
– Alla är välkomna och inga förkunskaper krävs. Vi kommer att spela ishockey på tvären och vårt enda mål med dagen är att ha så roligt som möjligt, säger Camilla Enström, som efter flera år i Nordamerika och Winnipeg nu är året runt-boende i Örnsköldsvik.
– Vi trivs jättebra. Ö-vik är verkligen hemma för oss.

Dela med dig av denna artikel på: