Du är här

2018-11-27 - Onside med Jonas
  • Stjärnan Zuccarello. Foto: Håkan Nordström
  • Liraren Kabanov. Foto: Håkan Nordström
  • Skägget Torp. Foto: Håkan Nordström

Hur går det nu?

När de spelade i Modo Hockey blev de profiler och var väldigt populära bland fansen, men vad hände sen? Hur går hockeykarriären i dag? Dagens trio är:

Nichlas Torp (född 1989) - Säsonger i Modo: 2012-2016

 

Den hetlevrade småländske backen med sin uppoffrande spelstil och sitt välodlade slutspelsskägg, blev snabbt en publikfavorit i Fjällräven Center. Spelade under förra säsongen i den tyska ligan och laget Nürnberg Ice Tigers där han skrapade ihop fyra poäng på 38 matcher. Nu hittar vi Torp i Malmö Redhawks.


Kirill Kabanov (född 1992) - Matcher i Modo: 14

Under säsongen 2014 kom den tekniske ryske spelaren till Modo på ett lån och trots att det bara blev 14 matcher i Modotröjan så hann Kirill verkligen göra succè. Tillsammans med William Nylander lekte de sannerligen ishockey. Kirill Kabanov noterade på dessa matcher sex mål och tre assist. Krefeld Pinguine, en klubb i den tyska ligan, är Kabanovs nuvarande klubbadress. I skrivande stund har ryssen gjort två mål och nio assist på 21 matcher.

Mats Zuccarello (född 1987) - Säsonger i Modo: 2008-2010

 

Modos “häftigaste” spelare genom tiderna. Den “lille” norrmannen kom in som en virvelvind i Modo och med sin teknik, orädda spelstil och lååånga klubba satte han verkligen sina avtryck i allas våra Modohjärtan. Tillsammans med Niklas Sundström och Per-Åge Skröder dominerade trion isen och skapade rejält med oreda i motståndarnas försvarszon, så pass mycket att Zuccarello vann poängligan under sin andra säsong. Sedan bar det av till NHL och New York Rangers.

Nu är Zuc inne på sin nionde säsong i klubben och han är en av de ledande spelarna laget. Efter 17 matcher spelade under årets säsong har norrmannen 3 mål och 7 sju assist på kontot.

 
Dela med dig av denna artikel på: