Näringsliv

Brath utökar

Öviksföretaget Brath fortsätter att växa och har under hösten anställt fem nya medarbetare till kontoret i Örnsköldsvik. Det är särskilt roligt att vi kan locka kvalificerade medarbetare att flytta hit, säger Magnus Bråth.

Under hösten har Brath anställt inte mindre än fem nya medarbetare till kontoret i Örnsköldsvik och företaget fortsätter att växa i högt tempo. Man har också lyckats med att locka tre av dessa från andra orter, Stockholm, Härnösand och Mexico City.

– Vi arbetar aktivt med att försöka berätta hur bra Örnsköldsvik faktiskt är, säger Magnus Bråth som grundat byrån, det finns enorma fördelar jämfört med till exempel Stockholm. Kortare resväg, natur ända in på knuten och möjligheten att köpa ett hus utan att gå på knäna ekonomiskt är bara några exempel.

Byrån arbetar med digital marknadsföring, något som är svårt att rekrytera till i Örnsköldsvik menar Bråth. Specialister på SEO, Search Engine Optimization eller sökmotoroptimering på svenska är en bristvara över hela landet.

– Vi har inte riktigt den basen i Övik, säger han, det kryllar kanske inte av kompetenta sökmotorspecialister i andra städer heller men Övik har några steg att ta rent digitalt innan det blir aktuellt med sökmarknadsföring. Förhoppningsvis kommer vi framåt generellt i stan de närmaste åren.


 

Publicerat