Näringsliv

Roger från Ö-vik prisades

Lusten att skapa för att spara på miljön och energi har alltid drivit entreprenören och innovatören Roger Gustavsson framåt. I tisdags tilldelades han priset som Årets cleantechprofil 2018 vid Cleentech Meetup i Skellefteå.

– Det känns såklart jätteroligt att vi och branschen uppmärksammas. Vi ska vara bäst på miljöteknik i vår region och är man det så tjänar man pengar, säger Roger.

Cleentech Meetup syftar till att skapa en återkommande mötesplats för aktörer inom ren energi, grön teknik och hållbar utveckling. Det här var första året som initiativet togs och samlade företag, investerare och myndigheter i Skellefteå.

Motiveringen:

”Årets Cleantechprofil är en energisk innovatör med ett starkt sinne för affärsutveckling. Hans kompetenser spänner över ett brett fält med en förkärlek till miljöteknik och ett engagemang för att komma till rätta med ett jordklot i akut behov av hållbara lösningar.
Med ett häpnadsväckande produktivt uppfinnarskap, präglat av transparens och nytta för omvärlden, är han en sann inspiratör och en genuin förebild. Det gynnar inte bara regionen utan mänskligheten i stort. Roger Gustavsson lever för att uppfinna och bidrar ständigt till att göra världen lite bättre”.

Roger är vd på helägda familjeföretaget Thordab som är verksamt i Arnäsvall i Örnsköldsvik och som grundades 1973 av hans pappa Thord. 2018 firar Thordab 45 år av utveckling, legobearbetning och tillverkning av egna produkter som levererats över hela världen och även prisats för innovativa lösningar.
Specialistkompetensen är främst inom produktion, mekanik, hydraulik och programutveckling.


 

Publicerat