Modo Hockey

Ikväll match mot Pantern

"Vi har haft en bra träning med mycket tävling, och ganska mycket fysiskt spel. Vi försöker tycka in tävlingsmoment i allting vi gör. Det är ett bra när det är tätt matchande och när vi förhoppningsvis har tagit ett steg ut från en lite tyngre period", säger Björn Hellkvist inför kvällens bortamatch mot malmölaget Pantern.

Angående senaste matchen mot Vita Hästen:
– Det var lite tvångströja på och handklovar framför målet. Det syntes att det var mycket press som släppte från axlarna när Henrik Björklund satte sitt mål. Men framförallt när Kalle Jellvert gjorde sitt mål. Det syns att det släpte för många killar då, det var en härlig reaktion vid målen och det var roligt att se. Nu hoppas vi att det var en boost för självförtroendet, att vi kan ta med oss det och att vi fortsätter jobba på de bitarna som vi har strävat att bli bättre på, säger Hellkvist på lagets hemsida.

Nu väntar tre bortamatcher, den första mot Pantern ikväll. Sist det begav sig så förlorade Modo med 1-4 i Fjällräven Center.
– Jag tycker att det var näst bästa insatsen på hela säsongen, däremot så var det då som vår offensiv började stöka till i kombination med att deras målvakt stod på huvudet. Vi hade en jättefin intensitet, bra passningsspel och skapade enormt mycket målchanser. Jag kan verkligen inte förstå hur Lars Volden kunde rädda några av de puckarna. Men ibland stöter du på riktigt duktiga målvakter och då måste du kunna hylla honom och inte bara tycka att du själv är dålig, säger han och fortsätter:
– Kan vi återupprepa den prestation som vi hade här hemma senast så är sannolikheten att vi vinner ganska stora. Sen är det inte lätt på bortaplan, och det är inte lika lätt att göra två så bra prestationer mot samma lag. För de kommer att scouta oss, avslutar Hellkvist.

Publicerat