Modo Hockey

Inför kvällens match mot Karlskoga

"Vi har använt ledigheten till att repetera och få tillbaka den intensitet som jag tycker att vi har tappat, och den tycker jag faktiskt att vi har återvunnit", säger Björn Hellkvist inför kvällens hemmamatch mot Karlskoga.

Modo Hockey har nu spelat sju matcher utan att man har gjort mål i numerärt överläge och Hellkvist menar att det är viktigt att de får ordning på det.
– Vi har tränat mycket på special teams. Vårt box play har varit jättebra sista matcherna innan uppehållet efter att vi hade en dipp, och det är glädjande. Nu kvarstår det att vi får ordning på vårt powerplay också, säger Björn Hellkvist och fortsätter:

– Det blir svårt att vinna matcher om man inte lyckas i powerplay. Man behöver det för att komma rätt in i matchen, för att spela på en ledning eller täppa till ett glapp. Så jag hoppas att killarna har återvunnit lite självförtroende här i det momentet, säger han.

Inför kvällens match säger Björn Hellkvist på Modos hemsida:

– Jag är konstigt funtad att jag mår som sista prestationen. Nu var det inte en dålig prestation mot Leksand men vi förlorade matchen. Det har varit nio dagar då man har varit lite småsur. För mig hade det nog varit bättre att ha en match lite snabbare så att jag fått blivit glad igen. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge så jag får väl bli glad igen ikväll då, säger Hellkvist och skrattar.

Om alla gör sitt jobb menar Hellkvist att det blir en rolig kväll i Fjällräven Center.

– Det viktigaste för oss är att vinna matchen. Men sen vill jag se att vår forecheck och backcheck sitter. Alla de här små systemgrejerna som har med arbetsetiken att göra måste falla på plats igen. Det ska vara glasklart för alla vad som gäller, och gör man bara det då kommer briljansen och möjligheten att kunna spela ut på köpet, säger Hellkvist.

Publicerat