Hälsa

Den öppna BUP-vården i Västernorrland får högt betyg

Enligt statistik från Sveriges kommuner och landsting så är patienter nöjda med barn- och ungdomspsykiatrin inom den öppna vården i länet.

Tidigare i år utfördes en nationell patientenkät vars resultat Sveriges kommuner och landsting nu presenterat. Och resultatet visar att patienter inom barn- och ungdomspsykiatrin är i det stora hela nöjda med BUP-vården. 

I Västernorrland svarade 86 procent av patienterna att de hade ett positivt helhetsintryck av barn- och ungdomspsykiatrin, vilket inte bara är ett bra resultat utan även bättre än rikssnittet där 80,1 procent har ett positivt intryck. I statistiken presenterar också SKL olika frågekategorier, t.ex. tillgänglighet inom vården och kunskap, och i samtliga kategorier så hamnar Västernorrland ovanför rikssnittet över hur nöjda patienterna är. 

– Jag känner mig stolt och glad. Det här visar att de barn och ungdomar som kommer till oss får en god vård och det är våra kompetenta och engagerade medarbetare som står bakom de här fina resultaten, säger Lena Berglund Friberg, länsverksamhetschef barn- och ungdomspsykiatri Region Västernorrland, på Region Västernorrlands hemsida. 

Resultatet av enkäten kan du ta del av på Sveriges kommuner och landstings hemsida.
Publicerat