Samhälle

Föreläsning om möten mellan den arabiska och svenska kulturen

Den 10 december arrangerar Örnsköldsviks kommun och Brå Örnsköldsvik en öppen föreläsning om den arabiska kulturen och vad som händer när den möter den svenska kulturen.

Att flytta till Sverige och möta den svenska kulturen kan innebära att man ställs inför en situation där värderingar plötsligt står i motsats och ibland även i kollisionskurs med varandra. Därför arrangarear kommunen tillsammans med Brå (Brottsförebyggande rådet) en öppen föreläsning om arabisk kultur, värderingar och vad som kan hända när den möter den svenska kulturen.

Föreläsaren är Madeleine Eriksson som är masterutbildad i internationell marknadsföring, konsult och universitetslärare inom mångkulturell kompetens och management och har 20 års erfarenhet av att bo och leva i Tunisien. Under föreläsningen diskuteras bland annat kulturskillnader gällande synen på makt, hierarkier, uppfostran, förväntningar på familj och hur dessa skillnader påverkar mötet mellan nya och etablerade svenskar.

Föreläsningen hålls måndag den 10 december kl. 17:30-21:00 i Stadshuset Kronan, Kempesalen, Järnvägsgatan 6. Ingen föranmälan krävs.

Publicerat