Du är här

2018-11-11 - Bra att veta med Webben 7

Säkra fritidshuset mot storm

Var femte fritidshusägare oroar sig för stormskador. Här får du tips hur du skyddar fritidshuset.

Hösten innebär kraftigare vindar och enligt en ny undersökning som Novus gjort på uppdrag av Novasol är var femte fritidshusägare orolig för att drabbas av stormskador.
– Det är viktigt att hålla koll på vädret i området där fritidshuset står, så man är förberedd på storm. Eftersom fritidshus i genomsnitt används bara 55 dagar om året kan det dröja innan man upptäcker en skada, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef Novasol.

6 tips vid storm
Ska man inte vara i sitt fritidshus på ett tag, så är det viktigt att man förbereder sig. Här kommer 6 olika tips som man alltid bör göra innan man lämnar sitt fritidshus. Speciellt under den tiden på året då det är mer vanligt med stormar, som höst och vinter.
•    Ställ undan allt på trädgården som kan blåsa iväg.
•    Har du en studsmatta så se till att skaffa ett förankringsset eller att den står i lä.
•    Se till att ta ner dåliga träd.
•    Kolla så att inga takpannor är lösa.
•    Dra ut alla kontakter.
•    Se över din försäkring om du behöver göra en uppgradering.

Om undersökningen
Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Novasol. Målgruppen för undersökningen är fritidshusägare i Sverige. Totalt har 1 145 intervjuer genomförts under perioden 6-13 februari 2018. Deltagarfrekvensen är 71 %. Undersökningen är genomförd via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade och representativa Sverigepanel.

 

Dela med dig av denna artikel på: