Du är här

2018-11-06 - Film-TV-Radio
Foto: Andreas Lundberg/TV4

Omvälvande upplevelse

I söndags tog Linnea Liljedahl en hedrande andraplats i matlagningsprogrammet ”Kockarnas kamp”.
– Jag är fortfarande ganska chockad över att det gick så bra som det gjorde, säger ö-vikskrögaren som beskriver sin medverkan som en omvälvande upplevelse.

Påhejad av Ö-viks tv-tittare i avsnitt efter avsnitt bjöd i söndags Linnéa Liljedahl upp till en rejäl slutstrid i en rafflande Kockarnas kamp-final. Ett tag såg det också ut att gå hela vägen – men trots en stark poängmässig upphämtning mot slutet korades Thomas Sjögren slutligen till segrare. Linnéa är dock med all rätt stolt över sin andraplats.
– Jag går runt och känner mig jättestolt hela tiden, det är så kul att kunna vara det. Visst kan man känna sig nöjd ibland, men det här är verkligen något annat. Den här känslan unnar jag fler, säger Linnéa glatt.
Tiden i Skåne, där programmet spelades in, minns hon tillbaka på med stor glädje.
– Det var verkligen jätteroligt och spännande, att få träffa alla under sådan lång tid var en stor del av upplevelsen. Nu när jag följt avsnitten på tv dras man verkligen tillbaka – jag är fortfarande ganska chockad över att det gick så bra som det gjorde.

Tv-sändningen har inneburit en hel del uppmärksamhet, inte minst bland gästerna på restaurangen. Att försöka hålla utgången hemlig och inte avslöja för mycket har inte alltid varit det lättaste.
– Det är kul att folk har varit nyfikna, det är väldigt många som varit duktiga på att gissa sig fram till olika scenarier och tolkat hur jag lett. Men det har ändå gått bra – svårast har varit att inte avslöja något för personalen.
Nu när Kockarnas kamp är över summerar Linnea sin medverkan som en riktig berg- och dalbana av känslor och upplevelser.
– Jag har lärt mig mycket om mig själv och gått igenom så mycket, allt har varit väldigt omvälvande. Det är något med att få dela sin passion med likasinnande och det händer något när man tävlar i sin yrkesroll, det önskar jag att alla kockar skulle få uppleva. För mig handlade det inte  bara om mat utom om alla möten med människor, jag har knutit väldigt många kontakter.
Det är också något som kan komma Örnsköldsviks matsugna till gagn. Redan har Norbert Lang hunnit gästspela i Linnéas restaurang ett flertal gånger – och fler från programmet kan dyka upp framöver.
– Jag har redan pratat med några av kockarna om det, det hade varit roligt.

Tills dess fortsätter verksamheten på restaurangen Linnéa & Peter som vanligt.
– Vi ångar på och ser fram emot att få öppna bodegan. Programmet har medfört en väldigt fin stämning i restaurangen, alla är glada och det är en fin energi. För mig gäller det att ta hand om den energin.
Om du får frågan: ställer du upp i ett nytt matprogram?
– Jag skulle säga ”pass” på den frågan just nu, skrattar Linnéa och fortsätter:
– Just nu är jag bara glad att allt gick så bra. Jag känner mig nöjd.

Dela med dig av denna artikel på: