Modo Hockey

Målvaktsfrågan nu löst

Modo Hockey meddelar idag att målvakten Linus Lundin ansluter till klubben och har tecknat ett kontrakt för resten av säsongen 2018/2019.
”Vi får en målvakt som spelat matcher den här säsongen och är inne i matchtempo direkt till start”, kommenterar Modo Hockeys sportchef Micke Sundlöv.

Målvakten Linus Lundin är klar för spel i Modo Hockey och har tecknat ett kontrakt för resterande del av säsongen 2018/2019. Målvakten kommer senast från spel i Österrike och Graz 99ers där han spelat 8 matcher under en utlåning från AIK med en räddningsprocent på 91 och 2,58 insläppta mål i snitt per match.

– Vi har haft en dialog med Linus som kommer till Örnsköldsvik under onsdagen för att sedan ansluta till lagets träning på torsdag. Vi får en målvakt som visat under de två senaste säsongerna att han klarar av spel i HockeyAllsvenskan och som dessutom spelat tävlingsmatcher den här säsongen, kommenterar Modo Hockeys sportchef Micke Sundlöv på lagets hemsida.

– Vi är väldigt nöjda med det Oliver Dackell har gjort för oss och tacksamma över lösningen tillsammans med Örnsköldsvik Hockey. Det samarbetet har inneburit att vi inte behövt stressa fram en lösning, samtidigt som Dackell har fått spela två matcher i Modo Hockey där han verkligen visat att han klarar spel i HockeyAllsvenskan.

Linus Lundin, 26, är född i Stockholm och har spelat juniorishockey i Flemingsberg, SDE och Trångsund innan han spelade i Eastern Junior Hockey League och där efter Central Hockey League i USA. Via HockeyEttan tecknade sedan Lundin kontrakt med AIK inför säsongen 2016/2017 och spelade två säsonger för klubben i HockeyAllsvenskan.

– Linus är en målvakt som håller en hög klass i HockeyAllsvenskan där han har ett lugn i sitt spel och alltid har en hög lägstanivå. I honom får vi en målvakt som visat att han kan prestera på hög nivå över tid och har en bra struktur i sitt spel. Tillsammans med Erik Hanses har vi nu ett kompetent målvaktspar, kommenterar Modo Hockeys målvaktstränare Magnus Helin.

Publicerat