Näringsliv

Marie nominerad till Guldklubban

Marie Berglund, Örnsköldsvik, är nominerad till det prestigefyllda priset Guldklubban i Västernorrlandsregionen.

– Marie Berglund har i egenskap av styrelseordförande i Eurocon AB utmärkt sig genom att framgångsrikt lyckats kombinera hållbarhetsfokus och starka ekonomiska resultat över lång tid. Vi är mycket glada över att kunna nominera en så stark kandidat från länet, säger Lizze-Lott Bergman, chef för Deliottes kontor i Sundsvall som tillsammans med StyrelseAkademien Västernorrland och SEB står bakom nomineringen.
Utmärkelsen Guldklubban instiftades 2005 av Deloitte och den ideella föreningen StyrelseAkademien och har till syfte att tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandens viktiga roll för ett effektivt och affärsinriktat styrelsearbete. Utmärkelsen delas ut varje år i två klasser, en för noterade och en för onoterade bolag, till ordföranden som är goda exempel på hur ordföranderollen har utövats i praktiken.
Marie Berglund har lång yrkeserfarenhet inom bland annat MoDo-koncernen och blev under den tiden Europas första certifierade miljörevisor. Vidare har hon varit verksam som miljöchef för Botniabanan där hon arbetat med att miljöanpassa järnvägen under både bygg- och driftskedet. Idag är hon Vice President för Råvaruförsörjning och miljö på NCC Industry.
– Eurocons tjänsteerbjudande handlar mycket om processoptimering för olika branscher inom industrin där miljöfrågan följer med som en röd tråd, vilket gör att Marie Berglunds kompetens matchar bolaget mycket väl, säger Peter Johansson, VD, Eurocon AB.
Marie Berglund uppmärksammas för nomineringen hos Eurocons i Örnsköldsvik den 8 nov. Det nationella priset delas ut vid en ceremoni i Stockholm den 28 november.

 

Publicerat