Du är här

2018-11-03 - Film-TV-Radio
Linnéa Liljedahl. Foto: Andreas Lundberg/TV 4

”Det kommer bli dramatiskt”

Tre såsdueller och en massa andra prövningar har inte hindrat ö-vikskrögaren och kocken Linnéa Liljedahl att leva vidare i Kockarnas Kamp i TV 4. På söndag ställs hon i final mot välmeriterade Thomas Sjögren.
– Jag kan lova att det kommer bli dramatiskt, säger hon.

Med undantag av tre dagar var Linnéa Liljedahl, under en månads tid, inte hemma på Nötbolandet med familjen eller i restaurangen på Fabriksgatan. All tid upptogs av umgänge och tävlingar med branschkollegor i Tosterups slott på Österlen i Skåne och tv-produktionen Kockarnas Kamp.
Nu har hon tagit sig hela vägen fram till final och på söndag finns förutom massor av ära en snygg Kockarnas Kamp-pokal i potten.
– Det är naturligtvis jätteroligt och jag har bevisat för mig själv att jag faktiskt är ganska duktig. Dessutom tycker jag att jag har lärt mig hur man förbereder sig mentalt inför en svår uppgift och hur jag hanterar mina nerver, säger Linnéa.
Äventyret har gett henne roliga och tuffa uppgifter och inte minst nya vänner. Hennes läromästare; veteranen Norbert Lang har hon känt sedan länge, men i övrigt bland deltagarna är det bara Jocke Almqvist, en av grundarna till restaurangen Punk Royle i Stockholm, som hon tidigare kände till.

Sedan programmet började sändas den 16 september har hon av kompisar, gäster och kolleger fått många påhejande kommentarer.
– Folk är jätteglada och kunder i restaurangen pratar om det ganska ofta. Det tycker jag bara är roligt, och förre slalomstjärnan och tv-profilen Stig Strand var nyligen här och ville ta en selfie med mig, fortsätter Linnéa med ett stort skratt.
Hur hon framställs i rutan har hon inga bekymmer med och hon pratar varmt om såväl programledaren Pär Lernström som hela produktionsteamet.
– Möjligen kommer det lite väl många svordomar från mig. När jag ser det i efterhand känns det lite jobbigt.

Och jobbigt kommer det onekligen bli i finalen. Då ställs hon mot västerbottningen Thomas Sjögren, han som vann Årets kock 2015, arbetat på Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och numera driver restaurangen Skäret utanför Smögen, norr om Göteborg.
­– Jag kan inte berätta hur det slutar, men jag kan lova att det kommer bli dramatiskt.

Dela med dig av denna artikel på: