Du är här

2019-10-28 - Roligt

7 busenkla Halloweendräkter

Till veckan firas både Halloween och Allhelgona, och kanske du har planerat att gå på en maskeradfest eller liknande. Men du har glömt att ordna en dräkt! Här får du 7 tips på kusligt enkla sätt som du kan klä ut dig inför Halloweenfesten.

7. Fejkblod på tröja eller skjorta
Har du en gammal skjorta eller tröja liggandes i garderoben så går det snabbt att fixa en enkel utstyrsel. Riv några hål och sprid lite fejkblod över plagget så får du en enkelt klädnad du kan ta till halloween-festen. Sminka gärna ut dig själv också med fejkblodet.

6. Enkel skelett-förklädnad
Bland de enklaste du kan göra är att bara sminka ansiktet och händerna som ett skelett. Allt du behöver är vitt och svart smink och sedan är det bara att sminka dig själv tills du ser ut som en dödskalle.

5. Busenkla mumien
Det blir inte lättare än såhär; linda in kroppen i toalettpapper som en mumie. Du kan använda vanlig genomskinlig tejp för att hjälpa hålla allt på plats. Har du ett trasigt vitt sänglakan eller liknande hemma så kan du klippa upp det i långa längder och använda istället för toalettpapper.

4. Slasher-hoodie
För denna är allt du behöver en svart huvtröja och en skidmask. Dra skidmasken över ansiktet och dra upp huvan över huvudet, det är allt! För att piffa till det så kan du skvätta lite fejkblod över skidmasken. Har du ingen skidmask så kan du använda en liten tröja eller en sjal.

3. Enkel ninja-mask
Liknande huvtröjan men ännu enklare. Allt du behöver är en t-shirt. Dra tröjan så ditt huvud och ansikte sticker ut genom hålet för huvudet. Stoppa inte in armarna i tröjan utan knyt istället ihop tröjans ärmar bakom ditt huvud. Justera sedan tröjan så att den täcker din panna, mun och näsa och bara ögonen syns.

2. Kostym/klänning och kusligt smink
Har du någon finklädsel som du snabbt kan ta fram så blir det inte svårare än att klä upp dig fint och sedan sminka ansiktet kusligt, t.ex. grått för att få dig att se lite likblek ut. Klassiskt sett att få dig själv att se ut som en uppklädd vampyr. Smeta gärna lite rött smink eller en droppe röd karamellfärg runt mungiporna för att få det att se ut som om du druckit blod.

1. Improvisera fritt!
En halloweendräkt behöver inte se kuslig ut eller se ut på ett särskilt sätt. Improvisera helt fritt med vad för kläder och saker du har hemma och hitta på någonting som ser lite galet eller roligt ut. Använd gärna omaka färger som inte passar bra ihop. Svårare än så behöver det inte vara!

Fejkblod kan du köpa i butiker som säljer maskeradprylar och du kan göra enkelt fejkblod genom att blanda röd och svart karamellfärg med ljus sirap. Tänk på att fejkblodet kan färga av sig på både möbler och andra kläder och kan vara svårt att tvätta bort.

Dela med dig av denna artikel på: