Du är här

2018-10-24 - Modo Hockey
Björn Hellkvist. Foto: Håkan Nordström

Inför matchen mot SSK

"Vi har haft bra intensitet och bra tryck i grejerna. Sedan har vi tränat ganska mycket special teams och försökt hitta förbättringsområden där", säger Björn Hellkvist inför kvällens hemmamatch mot Södertälje.

Om SSK säger Björn Hellkvist:
– SSK är ett spelskickligt lag med flera puckskickliga lirare. Vi måste passa oss lite från att ta för många utvisningar då de har ett rätt så bra powerplay. Även de gånger då dom inte har gjort mål i powerplay, så är det välfungerande. De påminner ganska mycket om oss i den aspekten. Sedan har vi hittat lite svagheter i deras lag som vi ska försöka slå emot, säger han på lagets hemsida.

Viktigt att komma ut starkt
– Precis som vanligt så måste vi komma ut starkt i den här matchen, vilket vi har gjort på hemmaplan i mer eller mindre samtliga matcher. Jag tycker att vi börjat bygga någon typ av sanning, om att det är tufft att komma hit och möta oss på hemmaplan. Första tio minuterna är det inte helt lätt att stå emot oss. Det ska vi försöka bygga vidare på men samtidigt måste vi hålla i över sextio minuter, säger Björn.

Man har lagt fokus på special teams
– Jag brukar säga att det är en pågående process. Men vi har haft ett penalty kill som har släppt in fem mål på de sista två matcherna, då måste man ju addressera problemet. Det är inget man kan räkna med ska lösa sig själv utan man måste titta på vad vi gör bra och vad vi gör mindre bra och adressera de problem som finns, för annars vet man inte vad man ska leta för lösningar.

Angående kvällens lag
– Oscar Hedman är avstängd imorgon och vi har inte fått något vidare besked. Victor Aronsson ser ut som att han ska kunna spela och det är inte någon fara med honom, så vi har ett starkt manskap och en stark tro på det vi gör, säger Björn Hellkvist.

 

Dela med dig av denna artikel på: