Övrigt

Drop in-rådgivning

Inom kommunen finns smarta tips att få helt gratis, något som inte alla har koll på. Nu testar rådgivarna Inger Edin, Karin Skopac och Märit Wedin Drop In för att nå fler.

Fler ska få upp ögonen för de tjänster som kommunens konsumentvägledare, energi- och klimatrådgivare samt budget- och skuldrådgivare erbjuder utan kostnad. Under hösten arrangerar de gemensamt Drop-In. En gång i månaden kan du, utan förhandsbokning, möta rådgivarna/vägledarna på Arkenbiblioteket. De åker också ut till föreningar, organisationer och skolor som vill ha besök.

– Vi vill bli mer synliga så att de som bäst behöver oss ska hitta oss och känna till att det finns hjälp som inte kostar något. Som konsumentvägledare kan jag ge råd inför och efter köp av varor och tjänster. Mest vanligt är att folk hör av sig när produkter och avtal inte håller vad som utlovats. Hantverkartjänster, abonnemang och bilköp är ofta förekommande ärenden, säger Inger Edin, konsumentvägledare.

Rådgivarna möter du på Drop-In i Arkenbiblioteket 30 oktober och 27 november kl 13:00-15:00. Titta gärna in om du har funderingar på allt från privatekonomi till teleabonnemang och ventilation. Självklart kan du också kontakta var och en av rådgivarna när det passar dig.
Läs mer på kommunens hemsida.


 

Publicerat