Du är här

2018-10-24 - Modo Hockey
Maja Grundström. Foto: Håkan Nordström

Den energiska supertalangen

En pigg och sprudlande glad 16-årig tjej möter upp när vi träffas i Fjällräven Center efter ett av många hårda träningspass. Maja Grundström har verkligen visat att hon är en stor hockeytalang som nu tagit plats i Modos damlag.

Intresset för ishockey fick hon redan i femårsåldern, då hennes bror höll på med hockey, och han var en stor förebild för henne.
Så sent som förra säsongen spelade hon med ÖSK Hockeys U16-pojkar och att spela med killarna var något som hon föredrog.
– Ja det är lite tuffare och det gillar jag, säger hon.
Modos stjärna Erika Grahm har betytt en hel del för Majas stora hockeyintresse.
– Det var 2012 när Modo startade sin satsning Dam Framtid som jag kom i kontakt med Erika, som verkligen inspirerade mig att fortsätta med hockeyn. En riktig förebild för mig.

Framgångarna för Modos damlag i SDHL denna höst har verkligen varit påtagliga, något som betytt mycket både för Maja och hela laget.
– Vi har kul tillsammans och bra sammanhållning, både på isen och utanför och så känner sig alla delaktiga och det bidrar förstås till att det går så bra för laget, konstaterar Maja.

Hon har bland annat med sina fyra mål hittills visat att hon är, som hon säger, en som krigar och vill göra mål. Hennes styrka tycker hon är att hon har den rätta viljan och hon vill bli bättre på att hålla i pucken mera.
Tränaren Björn Edlund har bara positivt att säga om Maja:
– Hon är en ödmjuk energispelare som verkligen driver sin utveckling framåt. Hon har bra fart och spelar ett rakt spel, är orädd i tuffa situationer och riktigt jobbig att möta, den där spelaren som tack vare hårt jobb får med sig ”skitmål”. Det är kul att se henne ta för sig mer ju längre säsongen går. Hon utmanar sig själv mer och mer i olika situationer och växer för varje dag.

I förra veckan togs Maja och fyra andra Modo-spelare ut i den U18-trupp som ska möta Finland i november, och ett stort mål för henne denna säsong, förutom att det går bra för Modos damer förstås, är att kunna ta en plats i det svenska U18-landslaget som spelar VM i Japan i början av nästa år.

Maja Grundström
Ålder: 16 år
Position: Forward
Familj: Mamma Ulrika, pappa Stefan, storebror Tobias och lillebror Robin.
På fritiden: Gillar att vara med kompisarna och även lyssna på musik.
Skola: Går första året på Hockey-gymnasiet (Barn- och fritidsprogrammet).

Dela med dig av denna artikel på: