Du är här

2020-10-16 - Samhällsinformation
Foto: Mats Forsgren

Tips inför vintern

Höstsäsongen är i full gång och vintern är på väg. Inför vintern kan det vara bra att förbereda både sopkärl och vattenmätare för kylan, så här är några tips på vad du bör tänka på.

Skydda din vattenmätare mot frost
En sönderfrusen vattenmätare kostar 2 300kr att byta ut och kan orsaka stora vattenskador. Därför bör du se till att utrymmet där vattenmätaren sitter är uppvärmt för att förhindra att kyla och frost tränger in. Skulle olyckan ändå vara framme så kontaktar du Miva för ned- och uppmontering av vattenmätare.

Se till att påsarna i sopkärlet är torra
Det kan hända att sopor fryser fast i sopkärlet, vilket gör att det blir svårare att tömma kärlen ordentligt, och det är fastighetsägarens ansvar att ta loss fastfrusna sopor. Har du en fuktig soppåse så kan du lägga den utomhus i en hink i någon timme innan du slänger den i sopkärlet. Du kan även lägga tidningssidor i botten på påsen för att suga upp fukt.

Glöm inte att sanda och skotta
Då du sandar och skottar så var noga med att även göra det runt och under ditt sopkärl. Det underlättar både för dig själv och för de som tömmer sopkärlet. Under vinterhalvåret så kan tömningen också bli försenad, ibland med flera dagar, så låt kärlet stå framme tills du ser att det har blivit tömt.

 

Dela med dig av denna artikel på: