Övrigt

Allt fler stödjer EU-medlemskap

En undersökning gjord på uppdrag av Europaparlamentet visar att allt fler svenskar är positivt inställda till EU-medlemskapet.

Mellan 8-26 september utförde Kantar Sifo undersökningen på uppdrag av Europaparlamentet. I undersökningen så valdes 1 011 svenskar slumpmässigt ut och fick svara på hur de ställer sig till EU-medlemskapet och resultatet visar att majoriteten av svenskar är positivt inställda.

77 procent av de tillfrågade svarade att de tycker att det är bra att Sverige är medlem i EU och bara 7 procent svarade att de tycker att medlemskapet är dåligt. 16 procent svarade att de varken tycker det var bra eller dåligt. Resultatet gör Sverige till det femte mest positiva landet i unionen.

I en intervju med SVT så tror Sifos opinionschef Toivo Sjörén att Brexit är en stark orsak till att fler är positivt inställda till EU-medlemskapet.
– Det finns så klart flera faktorer men det har väldigt starkt fokus på Brexit under lång tid i nyheterna. Det har skrivits mycket om de negativa effekterna som det kan få för Storbritannien så det är nog en viktig faktor, säger Toivo Sjörén.

Källa: Svt.se

Publicerat