Du är här

2018-10-18 - Hörnan

Bebisinredning

Heminredning är ungefär som kulglass. Nuförtiden finns det så många alternativ att stirra veligt på att man knappt hinner bestämma sig förrän glassen har smält och inredningen blivit omodern.

Lantlig stil, marin stil, skandinavisk stil, bohemisk stil, retrostil, shabby chic, art noveau, art déco, Ikea… förr var allt så mycket enklare. Mitt pojkrum var inrett enligt arvegodsstilen, med en säng som min storebror testat åt mig i några år och ett skrivbord som egentligen var ett skötbord som lillsyrran nyss hade slutat bajsa på. Den första ungkarlslyan inreddes i sin tur enligt mormorsstilen, med möbler som vi hittat i hennes källarförråd, och den första sambo-lägenheten inreddes enligt JagGerMig-stilen som mer eller mindre innebar att mina möbler försvann spårlöst i samband med inflyttningen.

Det 40-talshus som jag och frun belägrar sedan 2016 har hittills haft en inredning som antingen kan beskrivas som ”marint lantlig” eller som ”möblerna står där de får plats eftersom alla rum är trånga och har i snitt tretton väggar var.”

Men nu, bara för att vi typ liksom kände för det, har vi hakat på den hippaste inredningstrenden av alla:
Bebisinredning! Den har verkligen revolutionerat vårt hem – och kan snart revolutionera ditt också. Så här gör du:

Steg 1 är att fräscha upp gästrummet med en naturromantisk tapet full av ugglor, rävar, harar, flugsvamp och en ekorre som ser ut att ha ätit sig hög på flugsvampen.

Steg 2 är kasta ut den otidsenliga gästsängen och ersätta den med en hälften så lång säng i grekisk-romerskt stil; inramad av höga vita pelare.

Steg 3 är att kånka in den grekisk-romerska minisängen i ditt eget trånga sovrum och placera den så att du slipper komma åt skrivbordet, bokhyllan och alla trista böcker som du därmed får en briljant ursäkt att inte läsa.

Steg 4 är att utsmycka trappen med en stilren gallergrind och piffa till den halvårsgamla tapeten intill med ett par snygga borrhål.

Steg 5 är att fräscha upp vartenda eluttag i kåken med skyddspluppar i gedigen plast.

Steg 6 är att förse matsalsbordet med en elegant barnstol som skruvas fast vid bordsskivan med gummifästen. Garnera gärna bordsytan och golvet under den med några kilo spilld mat för att göra denna djärva inredningsdetalj komplett.

Steg 7 är att fylla 73 procent av hallen med en stor fet barn barnvagn.  Låt dess tyghölje kontrastera mot gardinerna i rummet och njut av den bohemiska atmosfär som hjulens charmerande bruna bromsspår åstadkommer.

Steg 8 är att gömma det oljade trägolvet i vardagsrummet under en gammal filt som dekoreras med ett halvt ton leksaker i skrikiga färger.

Steg 9 är allra viktigast, för sist men inte minst behöver du en bebis. Kontext är avgörande för en så frejdig inredningsstil som denna, och utan minst en liten sprattel-knatte i huset får du räkna med att såväl spjälsängen som barnvagnen och lekhagen kan väcka vissa frågetecken.

En liten varning bör dock utfärdas: Utöver sin roll som inredningsdetalj riskerar bebisen att ge ditt liv ny mening.
Ja, den kan rentav skaka om din värld så till den grad att inredning inte längre känns lika högprioriterat.

Dela med dig av denna artikel på: