Musik

Tomas Andersson Wij till Ö-vik

I år firar Tomas Andersson Wij 20 år som artist. Och han gör det på höjden av sin karriär. 1 mars uppträder han på Folkan Teater, biljetterna släpps måndag 15 oktober klockan 10.00.

Efter "Så mycket bättre" 2017 åkte han mellan landets konserthus, på sin hittills största och mest påkostade turné. Låten När solen färgar juninatten har blivit en långkörare på Svensktoppen och i december firas de 20 åren med två konserter på Skandiascenen/Cirkus som snart är utsålda. Nu presenterar artisten en längre vårturné och en ny singel som premiärspelas den 14 november. Biljetterna till turnén släpps måndag 15 oktober kl 10.00 på blixten.se/taw.

Inom kort kommer en ny singel som TAW ska premiärspela på Diabetesgalan i TV3 14 november. Låten heter Just idag känns du nära (Saras sång) och skrevs för Sara Zacharias. Texten handlar om hennes far, Ted Gärdestad, och blev så personlig att Sara, trots att hon älskar låten, inte klarade av att sjunga den.
– Sara och jag har diskuterat låten fram och tillbaka i flera år, berättar Tomas. Jag hoppades länge på att hon ändå skulle spela in den, men nu blev det jag som gjorde det och det känns faktiskt helt rätt.

Nu presenterar TAW också en längre vårturné. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.
Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska TAW fylla landets teaterscener med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

Datum, vårturné:
22 februari – Mariestad, Jubileumsteatern
23 februari – Norrköping, Arbis
28 februari – Luleå, Kulturens Hus
1 mars – Örnsköldsvik, Folkan Teater
2 mars – Umeå, Stadskyrkan
3 mars – Skellefteå, Nordanåteatern
7 mars – Göteborgs Konserthus
8 mars – Vadstena klosterkyrka
9 mars – Växjö Teater
13 mars – Malmö, Palladium
14 mars – Vara Konserthus
15 mars – Jönköpings Teater
16 mars – Jönköpings Teater
17 mars – Nyköping, Culturum
23 mars – Uppsala, Katalin
27 mars – Halmstad, Kulturhuset Najaden
28 mars – Kristianstad, Kulturkvarteret
29 mars – Ystads Teater
30 mars – Karlskrona Konsthall
5 april – Örebro, Conventum Club 700
6 april – Sala, Sätra Brunn Kyrka
12 april – Stockholm, Södra Teatern
Fler datum tillkommer.

Biljetterna till turnén släpps måndag 15 oktober kl 10.00 på blixten.se/taw.

Publicerat