Friluftsliv

Jerry utsedd till Sveriges bästa platsmarknadsförare

– Det här är riktigt stort och jag uppskattar att juryn noterar att vi både utvecklar och marknadsför Höga Kusen, för besökare och oss som bor här, säger Jerry.

För fem år sedan beslutade Jerry Engström, dåvarande Global Markandschef för friluftsföretaget Fjällräven, sig för att säga upp sig för att skapa en mötesplats för naturintresserade människor vid Skuleberget, mitt i Höga Kusten. 
– Det var en kombination mellan att sakna en mötesplats för friluftsliv och att fler borde få uppleva Höga Kusten med att jag själv längtade efter ett enklare liv nära naturen säger Jerry.

Idag fem år senare arrangeras några av Sveriges mest populära friluftsfestivaler i satsningen som fick namnet FriluftaByn och besökare från hela världen kommer för gemenskapen och naturupplevelserna i Höga Kusten. 

Nu hyllas Jerry för sina insatser och kunnande i en bransch som anses vara en av Sveriges stora framtidsbranscher och avgörande för landsbygdens fortlevnad vilket gjorde intresset stort. 

Juryns nominering till priset lyder: "En insats där platsutveckling och platsmarknadsföring går hand i hand. Förståelse för målgruppens behov, vass konceptualisering och framförallt träget arbete med en stor kärlek till platsen. Vinnaren har fört samman världar, lämnat efter sig kreativa spår och starkt bidragit till att sätta en destination på den internationella kartan. Eldsjälar, lägereldar och landhöjningar"

– Det här är riktigt stort och jag uppskattar att juryn noterar att vi både utvecklar och marknadsför Höga Kusen, för besökare och oss som bor här, säger Jerry och fortsätter, vi försöker göra insatser som helt enkelt gör det roligare att besöka och leva på denna underbara plats. 

Då besöksnäringen anses vara en av Sveriges viktigaste framtidsbranscher och avgörande för landsbygdens fortlevnad var det många som under kvällen ville få tips och Jerry:
– Hitta din passion, omge dig med människor som kan drömma stort och samtidigt få saker gjort, särskilj dig på något sätt så att du når ut, lär dig samarbeta med andra och se till att ha kul och tålamod.  

Publicerat