Du är här

2018-10-12 - Modo Hockey
Björn Hellkvist. Foto: Håkan Nordström

Hellkvist inför kvällens match

Ikväll väntar Västerviks IK på hemmaplan, en match som Björn Hellkvist tror blir tuff.
"Jag tror att vi kan förvänta oss en match som blir avsevärt mycket tuffare än den i Karlskoga senast", säger Hellkvist.

Västerviks IK har börjat säsongen med att ha svårt att få med sig poäng, trots det tror huvudtränare Björn Hellkvist att det är ne motståndare som kommer att bli en svår nöt att knäcka.

– De har en konstigt låg utdelning av poäng när jag tittat på deras matcher. Sett till puckinnehav, avlossade skott för och skott emot så ligger de högre upp än vad de faktiskt gör. Troligtvis kommer de anvancera uppåt i tabellen för jag tycker det är ett fasiken mycket bättre lag än där de ligger just nu, säger Hellkvist på Modos hemsida

Uppgiften till ikväll, tror tränaren kommer handla mycket om att behålla ödmjukheten.

– Det är min uppgift att plantera den här förståelsen i mina spelars huvuden, att det här är en tuff uppgift som väntar. De spelar en intensiv, fysisk och krävande ishockey. Oftast klarar de av att spela den över sextio minuter också. Det gäller verkligen att vi inte förlitar oss på att vi är Modo och vi är skickliga, alla måste in och grinda, säger han och fortsätter:

– Det kommer vara en tuff och jämn match och jag tror även att publiken måste vara ödmjuk. Bara för att de heter Västervik så får man inte tro att det är ett lätt byte. Tror man det så är det en själv som kommer stå där och vara ett lätt byte, säger Hellkvist.

Dela med dig av denna artikel på: