Du är här

2018-10-11 - Övrigt
Anna Nyberg.

Min helg: ”Är en bolltjej”

Anna Nyberg, praktikant på 7an, är en kreativ 15-åring med ambitionen att bli journalist. Att det stundtals kan vara ett tufft yrke blir hon varse om på fredag. Vad kommer hon att hitta på kommande helg?

Precis som sin farfar Malte Nyberg gillar Anna Nyberg att måla, gärna i olja och helst porträtt. Men i helgen får penslarna vila; på torsdag kväll vankas innebandyträning – en försmak inför fredag då Anna ställs mot 7ans redaktion i en rafflande lunchmatch.
– Jag är lite orolig för hur det ska gå, om jag blir tacklad eller inte, säger Anna som på planen ändå bidrar med stor rutin: redan som femåring fick hon sin första innebandyklubba och i dag spelar hon back för GK IBS.

Fredag kväll går sedan i lugnets tecken med middag och familjemys.
– Då befriar jag mamma från matlagningen och väljer ut ett recept att laga. Det brukar jag göra ibland. Det blir hemmagjord pizza.
Familjetid blir det även på lördag, i en båt på jakt efter röding att laga till hemmavid. Förutom mamma och pappa följer även tvillingsystern Klara och hunden Kalle med. En tripp till Umeå kan det sedan bli på söndag, till storasyster Emma. Däremellan klämmer Anna gärna in ensamtid med symaskinen.
– Men blir det inte Umeå kanske det spelas en spännande innebandymatch någonstans. Jag är lite av en bolltjej!

 

Dela med dig av denna artikel på: