Du är här

2018-10-10 - Näringsliv
Thomas Proos, Tomas Grundström och Fredrik Forsgren. Männen bakom nya Hem & Kök på Viktoriaesplanaden. Foto: Håkan Nordström

Ny köksbutik i centrum

En trend i Örnsköldsvik är nya butiker och affärsrörelser vid norra infarten, men här kommer ett undantag.
På lördag slår Hem & Kök upp sina portar på Viktoriaesplanaden 6.

Centrumhandeln är ett vanligt och återkommande samtalsämne i många av landets mindre och medelstora städer. På flera håll etableras affärsområden i utkanterna av städerna, vilket fått konsekvenser för kommersen i city. Men det ena behöver naturligtvis inte utesluta det andra så när trenden pekar åt ett håll finns de andra som går mot strömmen.

Som Thomas Proos, Tomas Grundström och Fredrik Forsgren. Männen bakom nya Hem & Kök på Viktoriaesplanaden som nu gör en nysatsning på vitvaror, elektriska hushållsmaskiner och en hel del övrigt som hör ihop med hemmet och köket.
­– Begreppet fullservicebutik kan man tolka lite hur som helst. Men vi ska vid behov försöka hjälpa kunderna så långt det bara går, vilket även innebär montering och installation, säger Tomas Grundström.

På lördag slår de alltså upp sina portar vägg i vägg med Nordemans bygg- och industrivaruhus, vars företrädare Roger Öberg har ett finger med i spelet. Tillsammans med Tomas Grundström och Fredrik Forsgren utgör han nämligen företagets ägartrio.
– Det känns roligt och spännande och jag tror det finns bra förutsättningar för en lyckad verksamhet, säger Roger.
Tanken är att butiken ska andas just hemmet och köket och att det till och med i bland kan lukta nylagat eller nybakat.
– Hemmet och köket är precis vad det handlar om och mitt i butiken har vi ett fullt utrustat demostrationskök som vi hoppas få stor glädje och användning av, säger Thomas Proos.
I anslutning till butiken finns även "knivboa" där slöa förskärare ska få nytt liv för hand.
– Vi är inte knutna till någon kedja och därför har vi varit fria att bestämma över butikens utseende och vilka tjänster vi ska kunna erbjuda, säger Fredrik Forsgren.

Dela med dig av denna artikel på: