Övrigt

Allt fler spädbarn använder internet

Användandet av internet kryper allt längre nedåt i åldrarna. Årets upplaga av den årliga rapporten ”Svenskarna och internet” visar att vart fjärde spädbarn använder internet.

Organisationen Internetstiftelsen undersöker årligen svenskarnas internetvanor och i årets undersökning så kan de visa att vart fjärde barn under fyra års ålder använder internet.

– Det handlar framför allt om att spädbarn tittar på strömmande video och att man spelar vissa spel som hämtar information från internet, säger Måns Jonasson, digital strateg på Internetstiftelsen, till Svt.se

Men även om de flesta spädbarn tittar på video och spelar spel så är det allt fler som använder internet mer aktivt. Rapporten visar att redan från två års ålder så skapar hälften av barnen eget innehåll på internet, bl.a. genom appar som låter barnen måla och spara teckningar. 

Huruvida det kan vara farligt för så små barn att spendera mycket tid framför en skärm är dock svårt att säga då det inte finns tillräckligt med forskning gjord på vad för effekt skärmtid har på så små barn.

Källa: Svt.se

Publicerat