Musik

Di Leva hyllar Bowie

Thomas Di Leva har gjort succé med sin David Bowie-hyllning ”Changes” på Hamburger Börs i Stockholm. I vinter ger han sig ut på turné med showen och lördag 23 mars kommer han till Örnsköldsvik.

Ziggy Stardust, Space Oddity, Heroes, Let’s Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars, Rebel Rebel och Changes är några av de klassiska Bowie-låtarna som varsamt stöpts om till Di Leva-format. När Di Leva i våras intog Hamburger Börs tog han med sig sin publik på en spännande showresa genom tid och rum samt dröm och verklighet genom David Bowies musikaliska storverk.

Nu ska showen byggas om till en glittrade konsertturné och titeln ”Changes” grundar sig i ambitionen att publiken ska få känna historiens vingslag i både David Bowies karriär och livsgärning, samtidigt som den kommer att spegla samtidens olika vägval och stora förändringar som vi står inför.
– Bowies popkulturella gärning kan inte nog poängteras – hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken ska komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva i ett pressmeddelande.

Lokala arrangören Fredric Wedin, Verkställande Byrån, är förstås också nöjd med att få Di Levas Bowie-show till Örnsköldsvik, i Nolan 23 mars.
– Di Leva är alltid pålitlig och levererar det han lovar, jag har samarbetat flera gånger med honom och det blir alltid bra. Med Bowies musik kan det helt enkelt inte gå fel, Bowie är en personlig favorit för mig och för väldigt många. ”Changes” blir garanterat en riktig höjdare att se fram emot, säger Fredric Wedin.

Biljetterna släpps fredag 5 oktober 09.00.

 

Publicerat