Näringsliv

”Allt som rullar efter vägen”

Den officiella invigningen är inte genomförd, men Fordons-centralen i Övik AB med Martin Källström och Alexander Isaksson i spetsen är redan i gång.
– Vi tror stenhårt på det här, säger de unga entre-prenörerna.

Inne i den höga och nybyggda hallen på Skortsedsvägen träffar vi killarna bredvid den lika nya, gigantiska, lackboxen på 100 kvadratmeter. En miljoninvestering som Martin, 23, och Alexander, 25, tror mycket på.
– Vi kommer att kunna lacka allt som rullar efter vägen, men främst tunglackering. Alltså större fordon av olika slag, berättar Alexander Isaksson.

Kunderna är försäkringsbolag, övriga företag och privatpersoner. Något liknande i samma storleksordning har tidigare inte funnits i Örnsköldsvik och med den nya italienska lackboxen hoppas duon på många spännande uppdrag.
– Den är mycket avancerad och ur ett miljöperspektiv också toppmodern. Det här känns jättespännande, säger Martin Källström som tillsammans med Alexander Isaksson jobbat stenhårt det senaste året för att göra verklighet av planerna.
– Så här i efterhand inser vi vilket enormt pappersarbete det inneburit med att dra i gång en ny verksamhet i den här branschen. Tillsammans med allt det praktiska har det varit otroligt mycket jobb och man vill ju inte lämna något åt slumpen, säger Alexander.
Innan vi lämnar konstaterar vi att även sånt som inte rullar efter vägen får plats. En sportbåt har nämligen snyggats till efter en kraftig skada.
– Tyngre fordon som sagt, men annars är det nog bara fantasin som sätter hinder.

Publicerat