Näringsliv

19,6 miljoner kronor till satsning på tillväxtföretag

BizMaker har beviljats finansering om drygt 15,5 miljoner kronor från Region Västernorrland och 4,15 miljoner från länets kommuner för att vidareutveckla samverkansprojektet SPRINT som ska hjälpa företag att växa.

SPRINT, Samverkan i projekt för regional innovation och tillväxt, är ett treårigt projekt som 2019-2021 ska vidareutveckla inkubatorsystemet och främja tillväxten av fler innovativa företag i länet. Projektet tar vid årsskiftet över stafettpinnen efter VINK, ett EU-projekt som drivs av BizMaker fram till 31 december 2018.

– Uppslutningen från hela regionen har varit fantastiskt. Det är tydligt att man sätter stort värde på vår verksamhet och ser de långsiktiga effekterna som nya innovationer och växande företag ger, Matts Nyman, inkubatorchef på BizMaker, i ett pressmeddelande.

Genom aktiv samverkan mellan regionens kommuner och innovationsaktörer ska projekt SPRINT leda till en regional tillväxtmotor som på ett långsiktigt och effektivt sätt arbetar för att uppnå målen i den regionala utvecklingsstrategin.

– Vi ser BizMaker och projekt SPRINT som ett viktigt verktyg för att positionera Västernorrland som en stark region för hållbar innovation och tillväxt i Sverige, säger Maria Lidgren, tillväxtchef på Region Västernorrland.

Projekt SPRINT 2019-2021 kommer att drivas av BizMaker som är ett affärsområde inom Åkroken Science Park AB. Region Västernorrland finansierar projektet med 15 537 844 miljoner kronor. Västernorrlands samtliga kommuner är medfinansiärer och går in med totalt 4 150 000 miljoner kronor. ALMI, BRON Innovation, Coompanion, Handelskammaren, Mittuniversitetet och RISE Processum medverkar som samverkanspartners i projektet.

 

Publicerat