Sport & Fritid

Örnsköldsvik nominerat till årets idrottskommun

Örnsköldsvik är ett av landets 25 främsta idrottskommuner. Det framgår av Sport & Affärers ranking där lika många kommuner är nominerade.

För tolfte året i rad utser Sport& Affärer årets främsta idrottskommuner. De analyserar något mer än 20 olika faktorer inom breddidrott, elitidrott och eventgenomförande. På huvudlistan identifieras de 25 bästa kommunerna. Dessutom identifieras de fyra bästa kommunerna vardera inom speciallistorna breddidrott, elitidrott och idrottsevent.

Huvudlistan fokuserar i år på kommunernas styrdokument (idrottspolitiska program) inom idrotten i ett brett avseende samt de förutsättningar som kommunerna skapar för att säkerställa idrottsanläggningar i stadsbebyggelsen och på landsbygden för spontan-, bredd- och elitidrott. Sport & Affärer  har även tittat på kommunernas stöd till privatägda träningsanläggningar för inom- och utomhusidrott.

De vinnande kommunerna presenteras under seminariet Professionell idrott i Eskilstuna, 1 oktober samt i kommande nummer av Sport & Affärer som då går med Dagens industris riksupplaga och läggs ut som pdf på www.sportaffarer.se

Huvudlistan: (de 30 nominerade är)

Eskilstuna

Gotland

Gävle

Göteborg

Halmstad

Haninge

Helsingborg

Jönköping

Kalmar

Karlstad

Kristianstad

Lidingö

Linköping

Luleå

Lund

Malmö

Mora

Norrköping

Skövde

Sollentuna

Solna

Stockholm

Sundbyberg

Umeå

Uppsala

Västerås

Växjö

Örebro

Örnsköldsvik

Östersund

Publicerat