Du är här

2018-09-21 - Onside med Jonas
Björn Hellkvist har en tuff uppgift framför sig. Foto: Håkan Nordström

7 korta svar om Modo

Ikväll startar Modo resan mot SHL när HockeyAllsvenskan drar igång för en ny säsong. Här svarar jag på 7 frågor om vad jag tror om säsongen.

Vad tycker du om årets trupp?

Spännande. En bra mix av tekniska och hårt arbetande spelare. Men spjutspets på center-positionen saknas. Tobias Enström blir en viktig pjäs.

Hur kommer säsongen bli för Modo?

“Det måste bli bättre än förra säsongen”, den meningen har jag hört flera gånger de senaste åren och det värsta av allt är att det bara blivit sämre. Tränare, spelsystem och spelare har avlöst varandra i en rasande fart. Laget tappar mer mark/is för varje säsong som går. Så vad säger att Björn Hellkvist kommer lyckas vända på skutan? Ja, egentligen ingenting. Men jag har en känsla nu som jag inte känt tidigare och det är en positiv sådan. Den känslan skiter även i hur det har sett ut tidigare säsonger.

Vilken spelare blir mest framträdande?

Patrik Karlqvist kommer bli lagets poängkung och vill han ta steget upp till SHL i framtiden bör poängskörden hamna på runt 50.

Vilken spelare får det tufft?

Jag tror Tobias Ericsson måste steppa upp annars får backen svårt att ta en ordinarie plats i vinter.

Hur blir toppen och botten av HockeyAllsvenskan?

Modo slutar fyra i serien och får chansen via slutspelsserien att ta sig tillbaka till SHL. AIK och Leksand möts i den HA-finalen. I botten får Västervik och Karlskoga slåss för sin fortsatta HA-licens.

Vem gör Modos första mål denna säsong?

Joakim Hagelin.

Hur slutar säsongens första derby mot Björklöven som avgörs ikväll?

Modo bryter äntligen derby-förbannelsen och vinner med 4-2.

 
Dela med dig av denna artikel på: