Näringsliv

Scandic lanserar hållbar burgare

Nu tar Scandic ytterligare ett steg i sitt arbete för hållbarhet genom att lansera en helt växtbaserad burgare med enbart veganska tillbehör. För en vecka sedan började Beyond Burger, med ingredienser som ärtor, kokosolja och rödbetor för den röda färgen, att serveras på hotellkedjans 80 svenska restauranger.

– Utmaningen är att få gemene man att förstå att detta smakar riktigt bra. Det här är inte bara ett alternativ för veganen utan även för köttätaren. Responsen har bara varit positiv från gästerna, säger Anna Ramqvist, restaurangchef på Scandic i Örnsköldsvik.
Burgaren har efter sju års forskning tagits fram av den amerikanska tillverkaren Beyond Meat, i vilken både Bill Gates och Leonardo DiCaprio investerat, och fraktas för närvarande i fryst form båtledes till Europa för att sedan tinas och grillas på plats.
– Burgaren innehåller både protein, mineraler och vitaminer och är helt fri från gluten, soja och kolesterol. Vi behöver tänka på vad vi stoppar i oss och jag tror detta är ett led i att hålla planeten vid liv, säger Anna som hoppas att samarbetet med Scandic bidrar till att Beyond Meat snart etablerar sig i Europa. 

Publicerat