Modo Hockey

Killen med egen hejarklack

Hockeyspelare på elitnivå är ganska vana vid supportrar. En egen hejarklack är dock inte alla bortskämda med.
Men det är precis vad Joakim Hagelin, nyförvärv och forward i Modo Hockey, har.
– Killarna i det gänget dyker upp när man minst anar det, säger han.

Det är en avspänd och mycket trevlig 29-åring som tar plats i en av sofforna i Fjällräven Centers entréhall. Joakim Hagelin är forwarden som i somras ritade på ett tvåårskontrakt med Modo Hockey och eftersom hans tidigare arbetsgivare heter IK Oskarshamn kan man anta att tränaren Björn Hellqvist haft ett finger med i spelet.
I Joakim Hagelin vet nämligen den tidigare Oskarshamns- och nuvarande Modo-tränaren precis vad han får. En laglojal och hårt arbetande forward med ett riktigt bra skott och som gör ett stort arbete över hela isen. Inte minst defensivt.
– Han har stor potential, men vi känner att han än inte nått fram till sin fulla. Därför är det roligt att vi kan fortsätta vårt samarbete, säger Björn Hellqvist.
Att som nyförvärv omgående blir assisterande lagkapten säger också en del om Joakim Hagelins kvaliteter.
– Jag känner att jag fortfarande kan utvecklas som ishockeyspelare och att jag långt ifrån är färdig. Jag tycker om den filosofi som Björn Hellqvist står för och under hela min karriär har jag aldrig haft en så engagerad tränare. Han verkligen brinner för ishockeyn, säger Joakim.

Och så var det det där med hejarklacken. Barndomskompisarna hemma från Linköping som plötsligt dyker upp på läktaren och låter sig höras när Hagelin är med.
– Det är grabbar som jag spelat pojk- och juniorishockey med och idén är att jag aldrig på förhand ska veta om när de kommer. Plötsligt finns de bara där och ibland är de riktigt många. Jag har hört att det snackas om en tågresa norrut, men jag har ingen aning om när det inträffar, säger Joakim med ett stort leende.

Blir han lika framgångsrik på isen som han är sympatisk utanför kommer Joakim Hagelin göra stor succé i Modo Hockey. Det är en helyllekille från topp till tå som kommer att göra sitt yttersta för att Modo ska bli ett topplag och kanske till och med på vårkanten vara ett lag för större uppgifter. En dröm är så klart att vara med och spela klubben tillbaka till SHL.
– Det skulle utan tvekan vara det största som hänt mig som hockeyspelare, fortsätter Joakim.
Han trivs utmärkt i Örnsköldsvik och bor tillsammans med sin sambo och parets dotter i lägenhet inte långt från Fjällräven Center.
– Jag tycker om staden. Den är lämpligt stor och det finns gott om vackra platser att upptäcka. Än har jag inte vågat mig på surströmming, men jag får välja något lämpligt tillfälle för det.
Innan vi skiljs åt hinner han berätta att han inte är släkt med NHL-spelaren Carl Hagelin i Pittsburgh Penguins och ytterligare något som förmodligen få i Örnsköldsvik känner till. Nämligen att hans far har ett SM-tecken i biljard.
– Det har han anledning att vara stolt över.

Joakim Hagelin
Ålder: 29 år.
Position: Forward.
Längd: 189 cm.
Vikt: 90 kg.
Moderklubb: Linköping HC.
Övriga klubbar: Tranås, AIK, Djurgården, Oskarshamn.
Familj: Sambo med Karolina Hallqvist. Dottern Bianca, 7 månader.
Bor: I lägenhet i centrala Örnsköldsvik.
Aktuell: Assisterande kapten i Modo Hockey som har seriepremiär på fredag borta mot Björklöven.

Publicerat