Nyheter/Reportage

Örnsköldsviks Vetenskapsvecka med ForskarFredag

Sista fredagen i september arrangeras ForskarFredag på många platser i Europa. Örnsköldsviks kommun vidgar i år arrangemanget till en hel vetenskapsvecka, 24-28 september.

I Örnsköldsvik finns starka forskningsmiljöer inom olika ämnesdiscipliner. Privata och offentliga aktörer utvecklar ständigt sitt samarbete med lärosäten runt om i landet. För att uppmärksamma detta arrangeras Örnsköldsviks Vetenskapsvecka – ForskarFredag, 24-28 september 2018.

– Under Örnsköldsviks Vetenskapsvecka kommer forskare och pedagoger att visa vad vetenskap är, hur forskning går till och hur det är att jobba som forskare. Målgruppen är den breda allmänheten med särskilt fokus på barn och unga. En stor del av veckans aktiviteter bygger på att unga deltar och förhoppningsvis blir nyfikna på högre utbildning, forskning och innovation säger Martin Paju, utvecklingsstrateg vid folkhälso- och kompetensenheten, Örnsköldsviks kommun.

På programmet finns aktiviteter som massexperiment, klassrumsseminarier, nyckelpigekonstruktioner med KomTek, panelsamtal, ForskarFika, webb-föreläsningar och vetenskapsquiz. Örnsköldsviks Vetenskapsvecka avrundas på ForskarFredagen 28 september med vetenskapscafé och forskarpanel.

Publicerat