Miljö

Idag håller vi Sverige rent

Idag är det internationella World Cleanup Day då miljontals människor världen över går runt och plockar skräp för att uppmärksamma problemen med nedskräpningen. Här i Sverige så arrangeras det i samband med detta Håll Sverige Rent-dagen.

– Skräp i havet är en av vår tids stora miljökatastrofer. Nu är det dags att sätta stopp. Nu är början på något nytt, det är här och nu vi tillsammans stoppar nedskräpningen, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.

Nedskräpningen är ett av de många stora problemen för miljön och blir här i Sverige en onödig kostnad för kommunerna. Mycket av skräpet består av plast och förpackningar som borde ha återvunnits men som istället ofta hamnar i haven. 

Under Håll Sverige Rent-dagen så uppmanas privatpersoner att inte bara delta i planerade evenemang i närområdet utan att också själva gå ut och plocka skräp i syftet att uppmärksamma om nedskräpning. 

För att se vilka event som finns nära dig så kan du använda skräpplockarappen Skrappen. Med den kan du även anordna egna event och registrera vad för skräp du är ute och plockar.

Publicerat