Du är här

2018-09-13 - Övrigt

Höstupptakt inför rikskongress

Nästa år arrangerar nykterhetsrörelsen IOGT-NTO sin rikskongress i Örnsköldsvik. Redan i helgen samlas närmare 200 deltagare på Nolaskolan för höstupptakt och en förberedande distriktssamling.

Under våren 2016 stod riksstyrelsens val mellan Örnsköldsvik och Gävle. Örnsköldsvik vann så småningom den dragkampen, vilket innebär att kongressdagarna, med cirka 1 000 deltagare, genomförs i Ö-vik nästa sommar.
– Det är vi glada och stolta över och vi kommer så klart jobba hårt för att det ska bli ett lyckat arrangemang, säger Olle Häggström, IOGT-NTO Västernorrland.

IOGT-NTO är ett av fyra förbund i IOGT-NTO-rörelsen. De övriga förbunden är Ungdomens nykterhetsförbund (UNF), IOGT-NTO:s Juniorförbund (Junis) och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund (NSF).  De fyra förbunden har till helgen i Nolaskolan samlingar med ett flertal distriktsaktiva.
– Dels för att lyfta aktuella frågor, men också lite för att testa organisationen inför kongressen veckan efter midsommar nästa år, berättar marknadsföringskommitténs ordförande; Kamilla Andersson.

I programmet för helgens höstupptakt finns bland annat en föreläsning om mångfald, likabehandling och jämställdhet med journalisten, debattören och utbildaren Edna Eriksson.

Dela med dig av denna artikel på: