Modo Hockey

Nya lagkaptenen Olivia: "Ärofyllt och smånervöst"

Förra helgen inleddes Svenska damhockeyligan (SDHL) med två bortamatcher för Modos del. I lördags klar vinst mot Göteborg med 4-0 och dagen efter var det dags för HV 71 och då blev det förlust med 2-0. Till helgen väntar hemmapremiären mot Djurgården, i Bjästa, för Olivia Carlsson och hennes Modo.

Det började i unga år i Forshaga, mamman spelade bandy så det blev en hel tid på is för lilla Olivia och efterhand växte intresset för att spela hockey. Hon sökte och kom in på hockeygymnasiet i Ö-vik 2011 och nu är hon inne på sin åttonde säsong med Modos damer. Ett SM-guld med Modo 2012 och över hundra landskamper har det blivit och inför denna säsong blev hon utsedd till lagkapten för sitt Modo.

– Det känns ärofyllt och lite smånervöst, medger Olivia, för man vill ju göra ett bra jobb. Jag hoppas såklart att jag kan peppa laget och få ihop gruppen. Och vara en förebild och alltid jobba hårt.

Modos damlag har gått igenom stor förändring jämfört med förra säsongen, två toppmålvakter: Sarah Berglind och Emma Söderberg finns inte längre med, dessutom har man tappat tio utespelare, av vilka många tillhört stommen i laget. Men förutom sju nya spelare så finns det många lovande juniorer som knackar på och vill ta en plats.
Inför förra säsongen var målsättningen att komma bland de fyra främsta lagen i SDHL:s grundserie, vilket man lyckades med, men det blev förlust i semifinalspelet mot Linköping. Och att vara topp-4 är målsättningen även denna säsong, berättar Olivia.
– Det är viktigt att vi har tålamod, eftersom vi har många nya spelare i laget, och vi är medvetna om att det är i slutet av säsongen som vi ska vara som bäst.

Luleå, Leksand, HV 71 och Linköping räknar Oliva upp som de lag som kommer att bli de svåraste motståndarna kommande säsong, men hoppas och tror att också Modo ska vara ett av de lag som kommer att vara med i medaljstriden.

På lördag match mot Djurgården i Bjästa ishall med start kl. 16:00
Nästa hemmamatch spelas 23/9 mot SDE i Fjällräven Center.

Björn Edlund, huvudtränare:
FÖRSTA HEMMAMATCHEN I BJÄSTA?
– Ja, dels är Fjällräven Center upptaget för annat, men det finns ett klart syfte med det och det är att vi vill att damhockeyn ska spridas och därför vill vi lägga en del hemmamatcher på olika platser i regionen.
OLIVIA CARLSSON NY LAGKAPTEN?
– En av de mest dedikerade och seriösa idrottare jag träffat. Hon ger alltid hundra procent. Har höga krav på sig själv. Ett föredöme på träningar, på matcher i omklädningsrummet och hon har ju tidigare varit assisterande kapten i många år.
MÅLSÄTTNING?
– Vi ska ha uppnått vår fulla potential i slutet av säsongen inför slutspelet. Gör vi det så är jag övertygad om att vi kommer att kunna utmana topplagen i kampen om SM-guld.

Olivia Carlsson
Smeknamn: Olle
Ålder: 23
Hemort: Forshaga
Position: Forward
Säsonger i Modo: 7
Landskamper: 103
Fritiden/ Intressen: Börjat med golf, tycker om att laga mat och umgås med kompisar
Jobbar/ studerar: Har jobbat på Posten i ett antal år, jobbar extra där nu, har påbörjat fysioterapeutstudier vid Umeå univeritet

 

 

 

 

Publicerat