Politik

Min Helg: Intensiva valdagar för Emil Källström

Det drar ihop sig till slutspurt i valet – för Centerpartiets Emil Källström, både på det lokala och nationella planet. I helgen väntar ett intensivt kampanjande innan allt ställs på sin spets under söndagskvällen.

Det är bråda dagar för Emil Källström, riksdagsledamot och ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet. I politikens tjänst tillryggalägger han denna vecka både Blekinge och Småland innan han på fredag morgon vaknar upp i Vänersborg för att ta sig till Sundsvall efter att kvällen innan ha deltagit i SVT Opinion.
– Väl där blir det kampanj i form av torgmöten och företagsbesök i både Timrå och Kramfors. Sedan åker jag ner till Stockholm där jag ska vara med på en nationell debatt om företagarfrågor. På kvällen tar jag nattåget och åker hem till Örnsköldsvik.

På hemmaplan fortsätter lördagen i ett högt tempo. 
– Det blir samma sak igen: kampanj hela dagen, bland annat på torget och på Solänget med tält och godis, säger Emil, som inför valet har en bra känsla i kroppen.
– Känslan är väldigt positiv. Sedan är ju alltid frågan; en postiv trend, hur långt tar det en egentligen? Går vi fram med ett mandat, eller två? Det är ett väldigt oklart läge så det ska bli spännande att ta del av resultatet.

Och det kommer på söndagen, då Emil på förmiddagen först lägger sin röst i Sundskolans vallokal. Därefter tar han sig vidare till några andra av Ö-viks vallokaler för att dela ut röstsedlar innan han på eftermiddagen flyger till Stockholm och Centerpartiets nationella valvaka på hotell Haymarket by Scandic på Hötorget.
– Det blir en spänd väntan, det är ju oerhört spännande både på riksnivå och hemma. Jag kommer ha konstant kontakt med Centerpartiet på O’Learys i Örnsköldsvik.

Valvakan i Stockholm hoppas han, så klart, blir en glad tillställning.
– Går det riktigt bra kommer det säkert bli fest hela natten lång, för de flesta som är där. Men jag håller mig till alkoholfri öl och kommer snarare att åka hem för några timmars sömn. För blir det ett maktskifte, eller ett oklart politiskt läge, blir veckorna efter valet väldigt intensiva. Då måste man ha både energi och hjärnkapacitet.

Publicerat