Du är här

2018-09-09 - Övrig kultur
Pressbild

Urkult kan vinna Stora Turismpriset

Det stod mellan Magasin Höga Kusten, Aktivera i Sundsvall och Urkult. Tre kandidater som Region Västernorrland tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall valt ut för att de alla bidrar till länets besöksnäring. En publikomröstning är nu avklarad och med över hälften av rösterna blir det Urkult som blir länets representant till den nationella tävlingen.

– Det är extra roligt att två av de tre nominerade har koppling till Höga Kusten-området. Höga Kusten är en av Sveriges snabbast växande destinationer och när regionens kommuner och näringsliv arbetar åt samma håll, stärks destinationens utbud och tillväxtförmåga, säger Mia Karlsson på Höga Kusten Destinationsutveckling.
– Det finns många som vill satsa i  Höga Kusten och vår förhoppning är att den positiva utvecklingen vi har i besöksnäringen ska ge ringar på vattnet och få ännu fler att våga investera i destinationen. 

Västerbotten Turism har valt att nominera Trolltunet i Hemavan, som drivs av skidlegendaren Stig Strand, till årets utdelning av ”Stora Turismpriset”.

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet. Den 6:e december tillkännages vem som vinner Stora Turismpriset 2018.

Dela med dig av denna artikel på: