Hus & Trädgård

Trevliga återbesökare till Tvillingsta koloniområde

Onsdag den 29 augusti lättade dimslöjorna alltmer, medan vi plockade bär och blommor och iordningställde långborden för att ta emot seniorerna från Eken i Järved.

På grund av den varma sommaren var det mesta av bären redan skördade, men vi lyckades dock få ihop några deciliter hallon, krusbär och svarta, röda och vita vinbär innan gästerna anlände. Solen lyste dock med sin frånvaro, men vi hade lä för sydost vinden. Kläder efter väder hade alla de hurtiga seniorerna, varför ingen klagade på det lite mulna vädret.

Efter avsmakning av bären och förevisning av några grönsaker och örter, var det dags för kaffe och fika. Cecilia ordnade därefter en tävling med en del kluriga frågor. Hon hade även arrangerat vackra blombuketter till vinnarna. Att de mogna gästerna hade glimten i ögat och ett ungdomligt sinne, fick vi flera bevis på vid berättandet om följderna av den snörika vintern och den torra och varma sommaren.

De glada besökarna hängde också gärna med i några allsånger tillsammans med de koloniodlare, som ställt upp som värdar. Vi kände igen flera av besökarna från förra sommaren. För flera av dem var det tredje besöket ute på vårt fagra Tvillingsta. Glada och nöjda åkte så gästerna hem, med förhoppning om att kunna få återkomma igen nästa sommar. Då det här var fjärde året i rad, som Eken seniorerna kom på besök, har det blivit något av en trevlig tradition för oss alla. Givetvis hälsar vi de glada och tacksamma seniorerna varmt välkomna åter nästa sommar till vårt gröna och sköna Tvillingsta koloniområde.

Anders Edlund

 

Publicerat