Övrig sport

Idrottens dag på Skyttis

Lördagen den 29 september kryllar idrottsföreningarna på Skyttis då SISU Idrottsutbildarna, Västernorrlands Idrottsförbud och Riksidrottsförbundet med samarbetspartners arrangerar familjedag. En manifestation för idrottsrörelsen och en möjlighet för föreningarna att locka till sig nya medlemmar.

Vid några tidigare tillfällen har idrottsförenigarna samlats under Idrottsyran vid Fjällräven Center. Nu blir det i stället Skyttis-området där närmare 20 klubbar kommer att visa upp sig och sin verksamhet under olika former.
­– Vi har fått ett otroligt bra gensvar från föreningarna. Vi hade inte väntat att det skulle bli så här många och det är vi naturligtvis otroligt glada över, säger idrottskonsulenten Karin Runnerström.

Idrottens dag pågår mellan klockan 11 och 16 och erbjuder barn- och ungdomar samt övriga familjemedlemmar att upptäcka och ta del av futsal, speedshooting, gåfotboll, bordtennis, mountainbikehinderbana, fotbollsgolf, fotbollstennis, minibackhoppning, multi skillz, minitennis, orienteringsbana, fäktning, parkour, freerunning, karate, rullskidsteknik, kampsport, rullstolsbana, käpphästhoppning, landhockey och vattenskiduppvisning.
– Målsättningen är att det ska bli årets roligaste familjedag. Nu håller vi tummarna för att vi har vädret med oss, säger Karin Runnerström.

Klubbar som medverkar
Parasporten
Hägglunds Ski Team
CK Örnen
OK Nolaskogs MTB
Örnsköldsviks Ryttarklubb
FV Backhoppning
Modo Hockey
Norra BTK
Scaramouche
ÖKSF
Käglorna VSK
Trehörningsjö IF
Friska Viljor FC
Gottne IF
ÖGK
Shotokan Karate
ÖTK
OK Nolaskogsarna

Publicerat