Övrig sport

Långa kölistor bekymrar

Örnsköldsviks Gymnastikklubb lever ett så långt liv från en tynande tillvaro man kan komma. Hundratals barn och ungdomar står i kö för att få vara med i verksamheten, vilket inte minst bekymrar tränare och ledare som Sebastian Stenlund, Jennifer Pettersson och Pontus Odemyr

– Under alla mina år i klubben har det aldrig varit sådant tryck som det är nu. Det är jättetråkigt att bristen på lämpliga lokaler tvingar oss att säga nej till så många, säger Jennifer Pettersson.
Parallellt med den rytmiska gymnastiken bedriver klubben verksamhet i trampolin, parkour och artistisk gymnastik. Klubben växer så det knakar, men skulle alltså vara betydligt större om det fanns praktiska möjligheter att ta emot alla som vill vara med.

Det stora bekymret är tillgången till ändamålsenliga idrottshallar.
– Vi behöver lokaler där vi kan ha redskapen framme eller ha flera grupper efter varandra så ledarna inte behöver jobba ihjäl sig med att dra fram redskapen vid varje träningstillfälle. Den hanteringen tar oerhört mycket tid från den ordinarie verksamheten, säger ÖGK-ordföranden Liselotte Pettersson.

Publicerat