Trafik

SAS satsar vidare på Ö-vik

Det går tydligen bra för SAS i Ö-vik, nu ökas antalet avgångar och ny flygplanstyp kommer att användas från och med måndag.

– Anledningen till att vi nu ökar kapaciteten på morgonen vissa dagar i veckan är att vi sett en positiv utveckling på sträckan. Vi hoppas med denna kapacitetsökning attrahera fler att resa till och från Ö-vik, säger Freja Annamatz, informatör på SAS till allehanda.se.

– Det är på kvällsavgången från Arlanda och den tidiga morgonavgången från Ö- vik som vi nu på de aktuella dagarna minst kommer att fördubbla tillgängligheten, säger Annamatz vidare.

De jetplan som SAS tänker flyga med har minst 140 stolar, vilket är en dubbling. Den största flygplanstypen rymmer 180 stolar.

– Jag är tacksam för de signaler som SAS skickar när de sätter in jetplan. Det här visar att de satsar på Örnsköldsvik, säger flygplatschefen Robert Gyllroth. När SAS kom tillbaka till Örnsköldsvik i april var det med flygplan som kan ta 70 passagerare.
– Nu får alla möjlighet att komma iväg med tidiga morgonflygningar måndag till onsdag – och detsamma gäller förstås sena kvällsflygningar till Örnsköldsvik.
 

Publicerat